بهمن
۱۸
۱۳۹۹

سبزیکاری عمومی و خصوصی ـ دکتر دشتی (دانشگاه بوعلی سینا)

سبزیکاری عمومی و خصوصی ـ دکتر دشتی (دانشگاه بوعلی سینا)

ویرایش 1400

  • یکی از منابع مفید و تأکید شده برای آزمون:  کارشناسی ارشد و دکترای باغبانی و سایر گرایش‌ها و رشته های مرتبط …

ویژگیها:

  • همراه با فهرست عناوین، تصاویر و جداول مربوطه
  • نمایه اصطلاحات (فارسی و لاتین) و اسامی علمی گیاهان در انتهای جزوه
  • کیفیت: عالی (تایپ و غلط گیری شده) و در حد کتاب

مشخصات محصول:

  •  نوع فایل:  pdf
  • حجم فایل: 24 مگابایت
  • تعداد صفحه: 226
  • کد محصول: 0038
  • قیمت : 40000 (چهل هزار تومان)

دانلود رایگان تعدادی از صفحات این جزوه 


برای خرید فایل، ابتدا در کادر ذیل ایمیل خود را وارد نموده، سپس روی “پرداخت آنلاین” کلیک کنید و پس از واریز وجه در صفحه‌ی ظاهر شده روی دکمه انتقال به سایت مبدا کلیک کنید تا دریافت فایل آغاز شود.

پس از خرید فایل، توسط تلگرام یا پیامک درخواست رمز نمایید تا همان لحظه ارسال گردد.    143|7575|0910

تذکر: فقط کد محصول را پیامک/تلگرام کنید. نمونه متن ارسال شده:  0038

کليک جهت خريد کالا ، به منظور پذيرش قوانين و مقررات سايت مي باشد .

عناوین مباحث:

تعریف سبزی

علفی

دسته بندی سبزیها

  1. نیاز حرارتی
  2. دسته بندی بر اساس قسمتهای قابل مصرف

برگ

اندام زیرزمینی

میوه

دانه

  1. دسته بندی گیاهشناسی

تک لپهایها

دو لپهایها

تولید سبزیها

  1. تولید سبزی در خانه
  2. سبزیکاری برای بازار (سبزیکاری برای نیازهای محلی) (Market Graving)
  3. سبزیکاری در سطح وسیع (Truck Graving)
  4. تولید سبزی برای فرآوری
  5. پیش‌رس کردن و تولید خارج فصل

تولید بذر سبزی

نکات قابل توجه در شروع سبزیکاری

عوامل محیطی موثر بر رشد

  1. دما Temperature

Vernalization

Bolting

  1. آب
  2. نور
  3. کمیت
  4. کیفیت نور
  5. مدت تابش
  6. خاک

pH خاک

شوری خاک EC

مواد معدنی خاک

بعضی از عناصر غذایی و اثر کمبود آن در سبزیجات

برخی از عناصر میکرو

ازدیاد و کشت سبزیها

نکات مهم در خرید بذر

انبار کردن بذر

بذرگیری از سبزیجات

کاشت و جوانه‌زنی بذر

شرایط جوانه زدن بذر

عمق کاشت

زمان کاشت

درجه‌بندی بذور

انواع کشت

انواع کشت مستقیم

نشاءکاری

  1. قابل نشاءکاری
  2. غیرقابل نشاءکاری

خرانه هوای آزاد

پوشش دادن

تنک کردن

زمان انتقال

مقاوم سازی (Hardening)

کشت گیاهان نشایی

نکات مهم در انتقال نشاء

محلهای کشت نشاء

مشخصات نشاء خوب

تکثیر غیرجنسی

داشت

  1. آبیاری
  2. سله شکنی
  3. مبارزه با علف‌های هرز
  4. انهدام کامل Eradication
  5. پیشگیری Prevention
  6. کنترل
  7. تنک کردن
  8. خاک‌دهی پای بوته
  9. هدایت بوته به سمت پشته
  10. در سیب‌زمینی هدف ما چیز دیگری است.
  11. در سبزیجاتی مثل کرفس و مارچوبه هدف سفید کردن قسمت خوراکی گیاه است.
  12. در تره فرنگی هدف چیز دیگری است.
  13. شیکوره
  14. هرس

هرس در گلخانه ها

هرس خیار

هرس گوجه‌فرنگی

  1. تناوب زراعی
  2. کنترل آفات و بیماریها
  3. کنترل علف‌های هرز
  4. استفاده بیشتر از مواد غذایی زمین
  5. حذف اثرات اللوپاتیک منفی
  6. مالچ

پرورش سبزیها در شرایط کنترل شده

  1. پیش‌رس کردن با استفاده از پوششهای پلاستیکی
  2. پلی اتیلن (PE) mm 3/0-02/0
  3. PVC

روشهای مختلف به کار بردن پلاستیک

  1. کاشت در گلخانه

کشت هیدروپونیک

انواع سیستمهای کشت هیدروپونیک

  1. سیستم (Nutrient Film Technique) NFT
  2. کاشت در مواد دانه بندی
  3. کاشت در پشم سنگ
  4. مواد آلی

برداشت و نگهداری سبزیها

  1. استفاده از خصوصیات ظاهری
  2. استفاده از تجزیه شیمیایی
  3. استفاده از سیستم حرارتی

عوامل موثر در کیفیت سبزیها

  1. خصوصیات ظاهری

اندازه

شکل

رنگ

شادابی و تراوت

تمیزی

  1. مواد درونی
  2. عطر و طعم و محصول

آماده کردن محصول برای عرضه به بازار

  1. سرد کردن اولیه Pre Cooling
  2. درجه‌بندی Sorting
  3. التیام Curring
  4. شستشوی محصول
  5. تعویض رنگ
  6. بسته بندی

انبار و عوامل محیطی موثر بر آن

  1. رطوبت نسبی (RH)
  2. دما
  3. گازها
  4. جریان هوا (تهویه)
  5. نور
  6. تمیزی و ضدعفونی کردن انبار قبل از استفاده

انواع انبار

  1. انبار صحرایی
  2. انبار معمولی
  3. انبار تهویه دار
  4. سردخانه
  5. انبارهای کنترل اتمسفر CA
  6. انبارهای با فشار کم Hypobaric
  7. انبارهای با اتمسفر ازت

تیمارهای قبل از انبار

  1. مالیک هیدرازید MH
  2. اشعه گاما

فرآوری سبزیها

  1. خشک کردن Drying

1- طبیعی

2- مصنوعی

Blanching

  1. منجمد کردن Freezing
  2. یخ خشک کردن Freez Drying
  3. کنسرو کردن Caning
  4. ترشی گرفتن Pickling
  5. استفاده از آب سبزیجات

پیوند در سبزیها

دلایل عمومی انجام پیوند

دلایل اختصاصی انجام پیوند در سبزیهای مختلف

پایه‌های مهم

  1. کدوی برگ انجیری
  2. کدو قلیانی

 


گوجه‌فرنگی

بادمجان

فلفل

خانواده Cucurbitaceae

خیار

تفاوت گیاهان مزرعه‌ای و گلخانه‌ای خیار

تلخی در کدوییان

هندوانه

خربزه و طالبی

تفاوت خربزه و طالبی

کدوها

بامیه

خانواده Fabaceae

نخود فرنگی

لوبیا سبز

باقلا سبز

ذرت شیرین

سیب‌زمینی

روش‌های کاشت

  1. غده
  2. روش T.P.S
  3. جوانه
  4. کشت بافت Minituber

عوارض فیزیولوژیک

  1. توخالی شدن Hollow Heart
  2. سیاه شدگی داخلی Black Heart
  3. نقاط سیاه Black Spots
  4. رشد نامنظم Irregular Growth
  5. سبز شدن Greening

چغندر لبویی

هویج

زردک

ترب و تربچه

ترب سفید

تربچه

Allium ها

پیاز

سیر

تره فرنگی

تره ایرانی

پیازچه برگی Chive

پیازچه

موسیر

کاهو

ارقام کاهو

  1. کاهو پیچ Head Lettuce
  2. کاهوی معمولی (کاهو پیچ معمولی)
  3. کاهو برگ (پرک)
  4. کاهو ساقه‌ای

عوارض فیزیولوژیک

  1. سوختگی انتهایی Tip burn
  2. لکه‌های زرد Russet Spotting
  3. صورتی شدن رگبرگ Pink rib
  4. لکه‌های (شیارهای) قهوه‌ای Brown strains
  5. شیشه‌ای شدن Glassiness
  6. سوختگی نوک و حاشیه برگها

اسفناج

کرفس

روشهای مختلف سفید کردن کرفس

جعفری

گشنیز

شوید (شبت)

شنبلیله

شاهی (ترتیزک)

ریحان

مرزه

کلم‌ها

کلم پیچ

کلم گل

کلم بروکلی (کلم‌گل سبز)

کلم تکمه‌ای (کلم بروکسل)

کلم قمری

کلم چینی

مارچوبه

ترخون

نعناع

پونه

قارچ‌های خوراکی

  1. شیتاکه (Shiitake)
  2. قارچ صدفی (صدف خوراکی)
  3. قارچ تکمه‌ای Champignon یا Button (دکمه)

سیستمهای پرورش قارچ

  1. سیستم استیلاژ (مطبق یا قفسه ای)
  2. سیستم جعبه ای

تهیه مایه قارچ Spawn (تخم ماهی، تخم ریختن)

روشهای مختلف مایه‌زنی

مایه‌زنی (Spawning)

وظایف خاک پوششی

برداشت

آفات و بیماریهای قارچ‌ها

عوارض فیزیولوژیک

فرآوری قارچ

مدیریت تولید در گلخانه‌های سبزی و صیفی

روشهای افزایش عملکرد (در واحد سطح)

اهمیت تولید خارج از فصل سبزیها

مزایا و معایب کشت گلخانهای

شرایط اقتصادی سبزیکاری گلخانهای

برآورد هزینه ها

گلخانه

موارد مورد نظر در احداث گلخانه

گلخانه‌های تونلی تک واحدی

گلخانه‌های تونلی مرکب

انواع اسکلت گلخانه

پوشش گلخانه

کنترل عوامل محیطی دخیل در تولید

گرما

سیستم‌های حرارتی

خنک کردن گلخانه

نور

نور مصنوعی

رطوبت و تهویه

غنی سازی CO2

آب

خاک و کود

محاسبه کود خاک نشا

محلول‌پاشی برگی

ضدعفونی خاک

  1. بخار آب
  2. اشعه خورشید
  3. ضدعفونی شیمیایی

هیدروپونیک

طبقه بندی سیستمهای هیدروپونیک

متغیرهای مشترک

خصوصیات کلی محیط کشت

انواع محیط‌های کشت هیدروپونیک

  1. محیط کشت مشتق از سنگ
  2. محیط کشت مشتق از مواد مصنوعی
  3. محیط کشت مشتق از مواد آلی

سیستم‌های هیدروپونیک

  1. کاشت در سیستم NFT: تکنیک فیلم نازک غذایی
  2. کاشت در پشم سنگ
  3. کاشت در مواد دانه بندی
  4. سیستم ایروپونیک

خیار گلخانه ای

عوامل موثر در جنسیت

تفاوت انواع گلخانه‌ای و مزرعهای

کشت هیدروپونیک

سیستمهای مناسب کاشت

گوجه‌فرنگی

گرده‌افشانی

تغذیه

۲ دیدگاه + فرستادن دیدگاه

  • من این کتاب را لازم دارم ولی خریداری کرده نمیتوانم این را چونکه روش پرداخت نا مناسبی انتخاب نمودید

    • سلام
      لطفا به شماره زیر پیام تلگرام بدید یا تماس بگیرید تا در جواب ارسال کنم.
      143- 7575- 0910

فرستادن دیدگاه

اطلاعيه

سفارش پرينت، طلق و فنر جزوات و ارسال با نازل‌ترين قيمت پذيرفته مي شود.
نحوه سفارش/

فرهنگ واژگان تخصصي

فروشگاه کتاب

فعالسازی فرهنگ واژگان Breedic

برای فعال سازی نرم افزار اینجا کلیک نمایید.

فعالسازي فرهنگ واژگان Biodic

1. نسخه اینترنتی

2. نسخه CD